Anna Rubio és artista del moviment.

Viu a l’Alt Pirineu, on desenvolupa les tasques de creadora, terapeuta i docent prop de la natura, element indispensable pel seu treball.

Es forma en dansa clàssica i contemporània amb professors com Herminia Espejo, Mariana Giustina, Carol Diley, Carles Sales, Olga Tragant, Anne Morin, Cecilia Colacrai, German Jauregui o David Zambrano entre d’altres.  Al 2009 inicia el treball de processos creatius a la natura amb Paula Kramer, que continua amb l’estudi de la tècnica de moviment creatiu Amerta Movement, amb el mestre indonesi Suprapto Suryodarmo, fins l’actualitat.

S’inicia al 1995 com a ballarina al Grup de Dansa de la UAB i a Igual da Igual i participa dels Dies de Dansa (Festival GREC) amb el coreògraf Carles Salas (Museu Miró, MACBA, CCCB, Parc Güell i Caixa Fòrum).

Inicia l’estudi entre el moviment i la natura al 2011 amb el Col·lectiu Lawu (junt amb Montse Martí), amb un treball basat en l’escolta del moment i de l’entorn. Fruit d’aquest projecte són les peces:  Entre la recta i la corba (Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, Parc Natural del Garraf); The light of the ants (Solo Sound Festival, Java); L’hort als peus (Festival MIAU, Caldes de Montbui); Alendo: la porta oberta (Programa europeu Grundtvig, trobada de centres d’Art en entorn rural, Farrera, Alt Pirineu); El jardí de les flors lletges (Festival MAU, de Granollers); La terra ens mou (Festival FesCamp de Sant Cugat del Vallès); El Sentir d’un trajecte (Fes Camp 2015).

Les seves peces individuals estan sempre vinculades a l’acció performativa “in situ” i en col·laboració amb músics (2012-2016): Two women, one earth (Festival Art i Religiositat, Java) Prat, arbre i formiga (Aplec Saó, Farrera, Alt Pirineu); All the trees I met (Festival Seni Candi, Java), Clarobscur (Poesia als Parcs), The seeds of the wind (Festival Seni Candi, Java), At home with the wind (Festival Java Central),  All the trees I met II. Festival Apple Thing (Aizpute, Letònia), La dansa del roure (Festival Folk, Cerdanyola), Les llavors del vent (Festival de Santmenat) i altres col·laboracions en el Festival MUDA Pirineus (Catalunya) amb Steve Smyth i Lu Rois i el Festival Emnes (Catalunya) amb Namina Miró i Marta Graham.  

Al 2014 és seleccionada per el projecte europeu Frontiers in Retreat (2014-2017), centrat en investigar i donar a conèixer la relació entre art i entorn natural, que l’ha portat a realitzar residències a Farrera (Centre d’Art i Natura), Letònia (SERDE) i properament a Helsinki (HIAP) i a participar en diferents Festivals.

El 2015 presenta el Cicle El Ressò de les Ermites (2015), el seu projecte més personal. En ell ha volgut apropar la dansa al públic general i ha constat de 7 intervencions artístiques en ermites del Pallars Sobirà col·laborant amb diferents ballarines (Montse Martí i Iera Delp) i amb músics com Sénior, Josep Ma Ribelles, Carola Ortiz o Pep Rius.

Els darrers anys investiga en el treball de vídeoart en col·laboració amb l’artista Quelic Berga amb el resultat de les peces Clarobscur (2015) i El ressò de l’ermita (2016), seleccionats pel Festival Picurt i el Festival Mostremp.

Anna Rubio és, a més, psicòloga amb Màster en Psicologia Clínica i Postgrau en Psicopatologia de la infància i l’adolescència i terapeuta a través del moviment i la dansa (Màster en Dansa Moviment Teràpia)