Anna Rubio

Artist Portfolio

EL RESSÒ DE LES ERMITES. PRESENTACIÓ

Aquest projecte neix de la voluntat de donar a conèixer les ermites que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu mitjançant intervencions artístiques.

Aquestes son el resultat d’un procés de creació basat en l’escolta de l’ermita i el seu entorn natural. Aquesta escolta permet establir un diàleg entre aquest i l’artista, oferint al públic una nova mirada del lloc, de la qual se’l vol fer no només coneixedor, sinó també partícip.

Les ermites del Pallars Sobirà, la majoria romàniques i situades en paratges de gran bellesa, sovint són l’excusa per a turistes per agafar el cotxe i anar d’un lloc a l’altre, consumint el paisatge que les envolta i difícilment dediquem el temps a escoltar tot allò que s’amaga en ella, la seva història i el seu ressò.

Les ermites, han estat  durant segles espais espirituals de pregària i recolliment, que van més enllà de la religió catòlica. Algunes d’elles poc a poc han anat perdent la seva funcionalitat i fins i tot corren el risc de desaparèixer. Algunes ermites ja estan velles i malaltes i potser és moment d’acostar-s’hi i reconèixer el seu paper com a espais carregats d’energia i alhora com a espais portadors de l’essència de les persones que l’han habitat i del seu extraordinari entorn natural.

El projecte s’inicia amb una residència al CAN de Farrera el juny del 2014 i compta amb el soport del Programa Europeu Frontiers in Retreat i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Caminant aquests paratges, olorant i sentint els seus racons no puc més que emocionar-me calladament. Hi ballo, descobrint un terra inestable però que acull, un vent que sacseja però que acompanya, unes pedres derruïdes, però que em parlen de moltes històries, també de la meva. I m’acomiado, tot somniant amb la manera de poder fer arribar aquests paratges i els seus secrets a turistes, a veïns i a amants de l’art i la natura.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 Anna Rubio

Autor Anders Norén