Anna Rubio

Artist Portfolio

Dansa i Natura al centre d’art de SERDE (Aizpute)

[tp not_in=”en,es”]

L’escolta de l’entorn natural// Setembre// Aizpute// Frontiers in Retreat.

All the trees I met II, Festival Appleing de Aizpute.

Aquest procés és una continuació del treball d’escolta i dansa als arbres iniciat a Farrera al 2013. Un treball que vol reivindicar la importància de l’arbre per l’ésser humà.

Els arbres…  Natura, fortalesa, bellesa, aaah!

Quina connexió tan íntima es pot establir entre un arbre i una persona. Quin exemple de salut, de força, del que és la vida i quants símbols més s’hi amaguen.

Les olors dels seus fruits i la seva escorça,  l’ombra de les seves branques i les seves fulles, la bellesa de les seves formes i la seva capçada.

L’arbre com a fita en el camí, un lloc on reposar i fins i tot un espai sagrat.

L’arbre, l’espècie vegetal que pot viure més anys i la que pot arribar més amunt i acaronar el cel amb les seves fulles.

***

Des del primer dia a Aizpute quedo encisada pels arbres, el seu verd i la seva alçada. I sobretot, tu. Ben a prop de la casa que m’acull, al costat d’un camí de pas, d’una zona enjardinada, em dones la benvinguda.  Les teves formes femenines, sensuals em captiven  i ets, alhora, gran i fort i en tu hi ha un mar de vida. Branques horitzontals de faig egoista, que s’estenen majestuosament bevent la llum.

Volto, conec i investigo altres entorns però cada dia torno a tu, al teu entorn quotidià, de nens amb pas lleuger que es dirigeixen a l’escola, dones que van i venen de comprar, algun borratxo  i algun gos distret. Quantes generacions de nens t‘hauran volgut pujar!  

Dos dies han estat suficient, no resisteixo més a descobrir el teu cos. Escala i corda en mà et pujo…

Fagus, faig, haya, dizskabardis…

El diàmetre de les teves branques fortes em permet sentir-me segura i moure’m cada dia més lleugera pel teu relleu. T’exploro, i veig que ets dona i també home i això m’agrada. Complert, holístic, camí de la perfecció. M’emociones, m’aculls, em gronxes.

La molsa que nodreixes et vesteix d’un verd fosc  i suau. Un vestit fet a mida, només per a tu.

Seré altre cop la formiga que puja, la fruita madura, i ara també l’amant.

[/tp]


 

Arbre

20140903_173148 20140910_194348 20140922_191949

[tp lang=”en” only=”y”]

The trees … Nature, strength, beauty, Aaah!

What an intimate connection can be established between a tree and a person. What an example of health, strength, about what life is and how symbols are hidden in them.

The smells of the tree’s fruit and bark, the shadow of its branches and leaves, the beauty of their forms and their crown.

The tree as a landmark on the way, a place to stand and even a sacred space.

The tree, the plant species that can live longest, grow the highest and caress the heavens above with their leaves.

[/tp]

Next Post

Previous Post

© 2024 Anna Rubio

Theme by Anders Norén